Protecție anticorozivă și mecanică Poliband și EPC-S

Suntem specializați în furnizarea și aplicarea sistemelor de reparație cu protecție anticorozivă și mecanică, oferind soluții eficiente și durabile pentru restaurarea și protejarea suprafețelor metalice deteriorate. Ne concentrăm pe furnizarea unor sisteme de înaltă calitate, care asigură o protecție excelentă împotriva coroziunii și îmbunătățesc rezistența mecanică a suprafețelor.

Sistemele noastre de reparație cu protecție anticorozivă sunt compuse din rășini epoxidice sau poliuretanice de înaltă performanță, care sunt aplicate pe suprafețele metalice pentru a le proteja împotriva coroziunii. Aceste rășini formează un strat rezistent și impermeabil, care previne infiltrarea umezelii și substanțelor corozive și prelungește durata de viață a suprafețelor.

În plus, sistemele noastre oferă o protecție mecanică suplimentară, consolidând structura și rezistența suprafețelor metalice. Ele pot rezista la impacturi, abraziune și uzură, asigurând o performanță de lungă durată în condiții solicitante.

*Un avantaj la repararea conductelor cu astfel de sisteme este aderența extraordinară la oțel și rezistența mecanică foarte bună.
Folosim rășinilor în reparația conductelor fisurate sau a unor rervoare de stocare.

Echipa noastră de specialiști are experiență în aplicarea corectă a acestor sisteme de reparație, asigurându-se că suprafețele sunt pregătite în mod corespunzător și că produsele sunt aplicate în conformitate cu specificațiile și cerințele tehnice.

Oferim soluții personalizate în funcție de nevoile specifice ale clienților noștri și colaborăm strâns cu aceștia pentru a identifica cele mai potrivite produse și tehnologii pentru fiecare proiect. Asigurăm instruire și suport tehnic pe parcursul întregului proces de reparație, pentru a garanta rezultate de înaltă calitate și satisfacția clienților.

Folosind sistemele noastre de reparație cu protecție anticorozivă și mecanică, clienții noștri beneficiază de suprafețe metalice protejate pe termen lung, cu o rezistență îmbunătățită și o durabilitate sporită. Suntem dedicați în a oferi soluții de calitate superioară și servicii profesionale pentru fiecare proiect în care suntem implicați.

Ai întrebări?
Îți răspundem!

Sisteme de protecție conducte EPC-S

IZOLATII-PE-BAZA-DE-COMPOZIT-EPOXIDIC5-min-scaled

Sistemele de izolare pe bază de compozit epoxidic și benzi de ranforsare au fost create pentru a răspunde unor agenți extrem de agresivi (exemplu terenurile stâncoase, terenuri în pantă combinate cu alunecări de teren) sau unor utilizari speciale cum ar fi conducte amplasate prin tragere fortata in tuneluri realizate prin foraj orizontal (subtraversari de cursuri de apa, sosele, cai ferate) sau conducte lestate.

Compozitul epoxidic conferă acestor sisteme de izolare o rezistență chimică foarte mare, rezistență mecanică excelentă, specifică rășinilor epoxidice ranforsate și proprietăți dielectrice foarte bune.

Benzile de ranforsare sunt realizate din țesatură de fibră de sticlă (sisteme de izolare EPC-S).
Datorită aderenței extrordinare la oțel aceste sisteme sunt adecvate și pentru reparația unor rezervoare de stocare si conducte fisurate.

IZOLATII-PE-BAZA-DE-COMPOZIT-EPOXIDIC9-min

Domenii de aplicare

 • Protecție anticorozivă a conductelor metalice amplasate sub tencuială sau a rezervoarelor ingropate, a coturilor, flanșelor sau oricărui corp cu geometrie neregulată.
 • Protecție anticorozivă și protecție mecanică a conductelor metalice îngropate.
 • Strat de protecție mecanică suplimentară a țevilor preizolate cu benzi aplicabile la rece sau cu polietilenă extrudată în condițiile in care aceste conducte preizolate nu satisfac condițiile foarte dure de solicitare (ex. tragere forțată în tunele de foraj orizontal).

Grund Anticoroziv Epoxidic Bicomponent

Grundul anticoroziv epoxidic bicomponent este un produs peliculogen de protecție anticorozivă, reticulabil cu oligomeri poliamido aminici.

Componenta A conține rășini epoxidice, sarje cu foarte mare stabilitate chimică, compatibile cu rașină epoxidică, bioxid de titan, agenți tixotropici și coloranți după caz.

Componenta B este întăritorul realizat din oligomeri poliamido – aminici, aditivi și pigmenți.
Grundul bicomponent este  realizat în concordanță cu standardele SR EN 10289:2002.

Domenii de aplicare

În situația în care mediul de transport ridică anumite condiții deosebite de coroziune (ape reziduale, medii acide sau alcaline, petrol etc.) conductele se protejează pe interior cu un grund anticoroziv epoxidic bicomponent).

Structură Sistem EPC-S

Sistemele EPC – S sunt realizate dintr-un prim strat de primer epoxidic bicomponent și straturi altermative din țesatură de fibră de sticlă tratată cu un compozit epoxidic.

După aplicare, multiplele straturi fuzionează împreună rezultând o izolație cu proprietăți superioare anticorozive, aderență ridicată și integritate mecanică extraordinară ceea ce îi conferă conductei astfel izolate, o protecție de lungă durată.

Structurile de sistem sunt determinate atât de diametrul conductei cât și de clasa de agresivitate a solului.

Principalele caracteristici ale sistemelor  EPC-S determinate în conformitate cu SR EN 10289

Denumire caracteristicăUMCod sistemValoare
Aderență la oțel (metoda prin tracțiune)Kgf/ cm2  EPC – S≥ 50
Tensiune de încercareKV EPC – S> 35
Rezistență la penetraremmEPC – S0.15 ÷ 0.20.1 ÷ 0.15
Desprindere catodică*mmEPC – S1.91

*În buletinul  de încercari efectuat de catre Catedra de Electrochimie din cadrul Univ. Politehnica Bucuresti la testul de desprindere catodică se mentionează:

În urma testării, sistemul de izolare EPC-S s-a comportat în mod excepţional, diametrul echivalent al desprinderii catodice fiind de numai 0,91 mm, cu mult sub limita pentru cea mai bună clasă din standard, clasa A, limita de 12,7 mm. 

Caracteristici tehnice

 • Tip liant: epoxi – poliamidic
 • Tip produs: bicomponent – amestec bază: intaritor 2:1 – 4:1
 • Solid % de volum: min.  100%
 • Timp de depozitare în ambalaj închis ermetic: 12 luni
 • Uscare la 20oC și 65% higrometrie – peliculă udă: 100 microni
Uscare la suprafațăUscare în profunzimeReticulare totală
12 h24h7 zile

Timpii de uscare sunt prelungiți de modificarea temperaturii peliculei. Lipsa de aer sau o slabă circulație a aerului, umiditatea excesivă, interferă cu uscarea și produc îngreunarea uscării și posibile deteriorări ale performanțelor peliculei.

Uscare în funcție de temperatura suportului – pelicula udă de 100 microni.

Temperatura suportului Uscare la  suprafață Uscare în profunzime Reticulare totală
5oC 16h 36h 14 zile
10oC 12h 24h 14 zile
15oC 8h 16h 14 zile
23oC 6h 12h 7 zile
35oC 4h 8h 7 zile

Produsul nu se solicită înainte de reticularea sa completă. După aceasta și mai ales în cazul conductelor pentru transportul apei potabile, se umplu de două ori cu apă dulce și se lasă de fiecare dată cate 24 de ore, după care se face o clătire cu jet de apă.

Punerea în operă:

 • Temperatură mediu: 5 – 30 oC
 • Umiditatea relativă mediu: max. 65%
 • Temperatură suport: 15 – 40 oC
 • Temperatură produs: min. 15 oC

În cazul aplicării la temperaturi sub 5oC și higrometrii peste 65%, valorile timpului de uscare și de reacoperire se măresc de 2/3 ori (în funcție de temperatura efectivă).
Pentru reticulare completă sunt necesare temperaturi de peste 15oC.

Pregatirea suportului

Este obligatorie degresarea și sablarea. Aplicarea grundului este obligatoriu a se face în maxim 4 ore de la sablare.

Pregătirea produsului

 • Înaintea deschiderii ambalajului se șterg urmele de apă, ulei sau alte impurități pentru prevenirea contaminării produsului.
 • Se conditionează la 15 – 30oC.
 • Se îndepartează eventualele coji formate la suprafață.
 • Se omogenizează conținutul în vederea redispersării perfecte a eventualului sediment folosind un amestecator mecanic adecvat.
 • Se combină și se amestecă, cu atentie, cele două componente respectând cu strictețe rapoartele gravimetrice indicate în buletinul de analiză ce însoțește fiecare lot. Rapoartele de amestec trebuie menținute cât mai precis posibil, altfel reacțiile chimice sunt modificate și duc la duritate necorespunzătoare, peliculă necorespunzătoare, rezistențe slabe la intemperii și agenți chimici.

Se recomandă cântărirea și nu dozarea volumetrică, deoarece aceasta dă erori, având în vedere densitățile variabile ale componenților din diverse livrări. După omogenizarea mecanică perfectă amestecul celor doi componenți se menține un timp de prereacție de 10 minute la 23±2oC, perioadă care se va respecta obligatoriu înainte de diluare. Amestecul are o durată de limită de utilizare (viabilitate pot life) de maxim 1 oră la 20oC.

Se va prepara numai cantitatea posibil de utilizat în perioada de viabilitate a amestecului. Perioada de viabilitate a amestecului scade cu creșterea temperaturii și mărirea cantității de amestec, ca urmare a accelerării reacțiilor chimice datorită temperaturii degajate în urma reactiei epoxi poliamidice.

 • Grosime film umed pe strat: 100 microni
 • Grosime film uscat pe strat: 100 microni

unde punem acest text?    Sisteme pe bază de rășină Epoxidică – EPC-S

Sistemele de izolare pe bază de compozit epoxidic și benzi de ranforsare au fost create pentru a răspunde unor agenți extrem de agresivi (exemplu terenurile stâncoase, terenuri în pantă combinate cu alunecări de teren) sau unor utilizari speciale cum ar fi conducte amplasate prin tragere fortata in tuneluri realizate prin foraj orizontal (subtraversari de cursuri de apa, sosele, cai ferate) sau conducte lestate.

Compozitul epoxidic conferă acestor sisteme de izolare o rezistență chimică foarte mare, rezistență mecanică excelentă, specifică rășinilor epoxidice ranforsate și proprietăți dielectrice foarte bune.

Benzile de ranforsare sunt realizate din țesatură de fibră de sticlă (sisteme de izolare EPC-S).
Datorită aderenței extrordinare la oțel aceste sisteme sunt adecvate și pentru reparația unor rezervoare de stocare si conducte fisurate.

Protecție anticorozivă și mecanică tip Poliband

Suport LDPE extrem de flexibil, pe care se aplică adeziv hot meld de înaltă performanță din cauciuc cu protecție antiaderentă PP tip fagure (pentru perfecta conformare a adezivului pe suprafața țevii).

Benzile se livrează la lungimi de 30 de metri și 15 cm lățime uzual, dar pot fi tăiate la cerere în funcție de diametrul țevii, aplicație și necesitățile din teren.

poliband-banda

Benzi mixte de protecție anticoroziă și mecanică autoadezive tip  PEHM 630, PEHM 750

Recomandări: Benzile tip PEHM sunt utilizate pentru  izolarea conductelor metalice  îngropate sau immersate , pentru izolarea  în șantier a zonelor de sudură a conductelor sau pentru reparația țevilor preizolate cu PE, PP sau PUR.

Sistem POLIBAND realizat cu acest tip de benzi este destinat unei temperaturi de operare în regim permanent de maxim 50 o C.

Performanțe:

 • proprietăți anticorozive și dielectrice foarte bune (rezistență de volum: min 5×1016)
 • conformare foarte bună cu orice neregularitate a suprafețelor de izolat
 • excelentă rezistență la impact
 • compatibilitate cu sistemele de izolare pe bază de polietilenă, polipropilenă, rășini epoxidice și poliuretan
 • rezistență foarte bună la produse petroliere
 • asigură o bună menținere a integrității sistemului de izolare în transport, manipulare și depozitare a conductelor preizolate.
protectie tevi poliband

Performanțe benzi PEHM 630/750

 

CaracteristicăUMMetodă de testareValoare
Grosime  folie polietilenămm >0.49
Timp de oxidareMin.ASTM D 3895> 50
Rezistență la streshASTM D 1693> 2000
Rezistență microbiologicăDIN EN 12225Foarte bună
Absorția de apă după 7 zile%DIN ISO 175< 0,2
Stabilitate dimensională%DIN 53377+/- 2
Rezistență la rupereMPaDIN EN ISO 527> 18
Alungire la rupere%ASTM D 638> 500
Rezistență la sfâșiereN/mmDIN 53515
ASTM D 1004
> 60
Rezistivitatea de volumΩcmSR HD 429 S1 CEI 60093:2002>5×1016
Rigiditatea dielectricăKV/mmSR EN CEI 60243-1:2001>25
tevi protectie poliband

Caracteristici

CaracteristicăUMGrade ( o C)Metoda de testareValoare      PEHM 630Valoare     PEHM 750Valoare     PEHM 1500
Aderență Bandă/BandăN/mm23SR EN ISO 12068>1,2>1,4>1,4
50SR EN ISO 12068>0.4>0.4>0.4
Aderență Bandă/MetalN/mm23SR EN ISO 12068>1,5>1,8>2,0
50SR EN ISO 12068>0.4>0.4>0.4

Caracteristică

UM

Metoda de testare

Grosime ( mm)

Valoare

Rezistență la impact

J

SR EN ISO 12068

1.26

>6

2.5

>15

1.5

>8

3

>15

Grund anticoroziv PRIMER 2002

PRIMER-ul 2002 este o soluție de elastomeri sintetici, rășini de aderență și lipiciozitate, sarje anorganice, inhibitor de coroziune și solvenți hidrocarbonați.

PRIMER-ul 2002 este conceput pentru grunduirea suprafețelelor metalice în general și mod special pentru grunduirea conductelor metalice de transport gaze naturale, produse petroliere și apă în cadrul sistemelor de izolații noi, la reparații și la remedierea sistemelor de izolație degradate.

Caracteristici

CaracteristicăValoare
AspectSoluție vâscoasă, omogenă
CuloareGalben închis – brun
Conținut de substanță uscată43 ±3 %
Vâscozitate cupă Ford Ø 8 mm45±5 %
Punct de inflamabilitateMax. 20 o C

Instrucțiuni de aplicare

 • Pregătirea suprafețelor pentru aplicarea PRIMER-ul 2002 se face prin sablare, periere, suflare cu aer sau degresare în așa fel încât să se elimine toate impuritățile (rugină, pulberi metalice, praf, etc);
 • PRIMER-ul 2002 trebuie amestecat bine înainte de aplicare;
 • PRIMER-ul 2002 se aplică numai pe suprafețe curate și uscate, cu ajutorul pensulei sau a trafaletului;
 • Timpul de uscare este de apoximativ 30 min, funcție de condițiile atmosferice și de natura substratului .

Ambalare
PRIMER-ul  2002 se livrează în recipienți de metal, inchiși etanș, de capacitate 20 l .

Depozitarea
Depozitarea se va face într-un spațiu special amenajat și marcat în acest scop.
Se vor respecta cu strictețe regulile specifice de depozitare pentru produsele inflamabile.

Transport
Se vor respecta cu strictețe regulile specifice de transport pentru substanțe inflamabile.
Transportul se va face în mijloace curate și acoperite.

Termen de depozitare
În ambalaj original 12 luni de la data de fabricație.