Despre Noi
Salonul internațional de inventică 2007 din Zagreb, CroațiaDiplomă pentru recunoașterea internațională pentru noutatea și
progresul în domeniul protecției anticorozivă al materialelor de izolare.
DEZVOLTAREA SISTEMELOR DE IZOLARE
1998. Institutul Național de Cercetări în Chimie împreună cu echipa noastră demarează un program amplu de cercetare și experimentare ale unor soluții proprii pentru realizarea unor sisteme de izolare ale conductelor pe bază de benzi autoadezive aplicabile la rece.
2000. Începe fabricația benzilor autoadezive de protecție anticorozivă – benzi tip GB™. Acest tip de benzi se utilizează la izolarea conductelor de transport de gaze naturale Ucraina-Turcia (Dn 1200) pe traseul ce tranzitează Romania. Testele efectuate demonstrează o foarte bună aderență cât și o desprindere catodică excelentă (< 1 mm).
2001. Programul de cercetare – dezvoltare continuă cu o preocupare permanentă de a oferi utilizatorilor soluții cât mai avantajoase și care să confere izolațiilor fiabilitate ridicată. Astfel, apar benzile mixte tip GBPM de protecție anticorozivă și protecție mecanică (Agrement Tehnic 001 – 04/ 617 – 2001). Utilizarea acestor benzi înseamnă pentru aplicatori productivitate mărită, siguranță ridicată la manipularea și depozitarea țevilor izolate.
2002. Se extinde domeniul de utilizare al țevilor izolate prin apariția benzilor tip PGBPM (Agrement Tehnic 001 – 04/ 813 – 2002). Acestea sunt destinate realizării izolației conductelor ce sunt amplasate în soluri infestate cu produse petroliere.
2003. Specialiștii firmei printr-o colaborare permanentă cu clienții și folosind în același timp cele mai noi materii prime apărute în domeniu (ex: Engage-poliolefine-elastomeri) au introdus în fabricație un nou sort de benzi – benzile tip EBPM (Agrement Tehnic 001 – 04/ 867 – 2003).
2004. Extinderea de sortimente de benzi tip EBPM respectiv PGBPM, a condus la obținerea agrementelor: Agrement Tehnic 001 – 04/ 958 – 2004, Agrement Tehnic 001 – 04/ 970 – 2004).
Ca răspuns la faptul că în Romania conductele de transport gaze naturale și produse petroliere sunt amplasate în zone foarte variate de relief și implicit de soluri; plecând de la soluri nisipoase, continuând cu zone mlăștinoase și ajungând până la soluri cu sisturi cristaline și chiar stâncoase, au apărut materiale speciale pentru protecție mecanică suplimentară: folie preformată de polietilenă și compozit epoxidic ranforsat cu țesătură din fibră de sticlă.
Acestea sunt folosite la realizarea unor sisteme cu o protecție mecanică excelentă care satisfac cele mai dure condiții:
- Folia de polietilenă preformată pentru protecție mecanică suplimentară pentru izolarea conductelor ce urmează a fi amplasate în zone mlăștinoase fără pat de nisip sau conducte lestate cu ciment.
- Protectia tip SCE se utilizează pentru realizarea izolării conductelor ce urmează a fi trase prin tunele realizate prin foraj dirijat pentru subtraversare de râuri sau șosele.
2005-2006. Preocupați fiind de creșterea calității și a fiabilității sistemelor de izolare, SC PRO AUTO realizează sistemele de izolare multi–strat (multi-layer coanting system). Aceste sisteme se caracterizează printr-o preluare optimă a efectelor datorate dilatării și contracțiilor conductelor metalice asigurând astfel un răspuns optim tuturor tipurilor de solicitări și efecte distructive ale mediului precum și manipularea, depozitarea și transportul conductelor izolate în condiții de maximă siguranță.
De asemenea s-au diversificat sortimentele de benzi tip EBPM cât și PGBM prin lărgirea gamei de suporturi mecanice: suporturi pe baza de polietilenă, PVC, țesături din polipropilenă. Aceste noi tipuri de benzi satisfac atât din punct de vedere tehnic cât și economic un domeniu foarte mare de aplicații.
2007-2008. Benzile tip EBPM și PGBPM au fost retestate și reavizate în concordanță cu normativul EN 12068.
Pentru optimizarea sistemelor de protecție și în mod special al punerii in operă în condiții de șantier, S.C. Pro Auto Industries a realizat și omologat manșoanele temocontractibile.
2009-2013. Extinderea gamei de produse pentru satisfacerea tuturor cerințelor clienților noștri a condus la cercetarea, omologarea și producerea unui nou sistem de protecție anticorozivă și mecanică Poliband. Sistem care are un domeniu larg de aplicații cât și la diversificarea grundurilor și masticurilor speciale.
În această perioadă utilizarea sistemelor de izolare pe bază de compozit epoxidic ranforsat cu benzi din țesătură de sticlă sau din netesută poliesterică a luat o mare amploare.
Istoric lucrări
• Subtraversarea fluviului Dunărea în vederea interconectării sistemelor de transport gaze naturale din România și Bulgaria cu Conducta de Rezervă, constructor AMARAD SA, beneficiari: TRANSGAZ și BULGARTRANSGAZ.
• “Conducta de transport gaze naturale Dn 700 Pn 40 Gănești – Idrifaia – Coroi” – constructor Cis Gaz, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• DN600 Bordei – constructor INSPET, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• SUBTRAVERSARE MUREȘ – constructor CONDMAG, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Fântânele – constructor INSPET, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• ″Înlocuire cond 20″ Urziceni Moara Domnească″ – constructor INSPET, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Traversare Dunăre Fir 1 – constructor INSPET, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Depozit 25 Săvinești – constructor MOLDOCOR, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Punerea în siguranță a conductei de transport gaze naturale Dn 800 mm Sendreni – Siliștea – București, în zona Scorțaru Vechi – Comăneasca – constructor HABAU, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• BRUA – constructor INSPET, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Conducta 32″ BRUA – constructor INSPET, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• BRUA Faza 1, Lot 2 – constructor HABAU, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• BRUA Faza 1, Lot 3 – constructor HABAU, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Subtraversare Olt – constructor INSPET, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SAa.
• BRUA Faza 1, Lot 2 – constructor HABAU, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• SSTG 38 Hurezani – SSTG 2 Totea – constructor Comesad, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Conducte de gaz – lucrări de siguranță Bustuchin – constructor Comesad, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Conducta transport Vadu – Grădina – constructor PETROCONST, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Izolare în stație fixă – Subtraversare Dunăre și Borcea – constructor Cis Gaz, beneficiar CONPET
• ’’Conducte Dn 500 mm în lungime de 500mp – Fieni’’ – constructor SNTGN TRANSGAZ SA, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Izolație cu rașină și benzi din fibră de sticlă – constructor S.C. EURO TRADE CONSULTING S.R.L., beneficiar OMV PETROM.
• Racord și SRMP BICAU 2, Comuna Pomi, Județul Satu Mare – constructor Totalgaz Industrie SRL, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Izolație cu rășina și benzi din fibră de sticlă – constructor PRODREP STAR, beneficiar PARC PETROM localitatea POTLOGI, jud. DAMBOVIȚA
• Reabilitare sistem conducte gaze Parc 1 Predești – SRMP – constructor Comesad, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Accord de access – racord și SRMP Flămânzi, Județul Botoșani – constructor Totalgaz Industrie SRL, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Material tubular și fitinguri Timișoara – constructor Industrial MD Trading, beneficiar SNTGN TRANSGAZ SA.
• Izolarea cu sistem EPC-S pe bază de compozite epoxidice și fibră de sticlă a 1 (una) bucată rezervor pentan – constructor Izolații Conducte, beneficiar SISTEMPLAST SA.
Formular de contact
Adresă
Bd. Timișoara nr. 96B, Sector 6, București
contact@izolatii-conducte.ro
Telefon
0762 101 100
021 444 32 23