Despre Noi

O recunoastere internationala in ceea ce priveste caracterul de noutate si progres in domeniul protectiei anticoroziva al materialelor de izolare realizate de firma noastra o reprezinta diploma acordata in 2007 la salonul international de inventica CROATIA ZAGREB.
iconIZOLATII-CONDUCTE.RO

 1. DEZVOLTAREA SISTEMELOR DE IZOLARE

1998. Impreuna cu Institutul National de Cercetari in Chimie si Societatea de Transport Gaze Naturale din Romania – demareaza un program amplu de cercetare – experimentare a unor solutii proprii de realizare al unor sisteme de izolare al conductelor pe baza de benzi autoadezive aplicabile la rece.

2000. Incepe fabricatia benzilor autoadezive de protectie anticoroziva – benzi tipGB–Acest tip de benzi se utilizeaza la izolarea conductelor de transport gaze naturale Ucraina-Turcia (Dn 1200) pe traseul ce tranziteaza Romania. Testele efectuate demonstreaza o foarte buna aderenta cat si o desprindere catodica excelenta (< 1 mm)

 

2001. Programul de cercetare – dezvoltare continua cu o preocupare permanenta de a oferi utilizatorilor solutii cat mai avantajoase si care sa confere izolatiilor fiabilitate ridicata. Astfel apar benzile mixte tip GBPM de protectie anticoroziva si protectie mecanica (Agrement Tehnic 001 – 04/ 617 – 2001). Utilizarea acestor benzi inseamna pentru aplicatori productivitatea marita, siguranta ridicata la manipularea si depozitarea tevilor izolate.

2002. Se extinde domeniul de utilizare al tevilor izolate prin aparitia benzilor tipPGBPM (Agrement Tehnic 001 – 04/ 813 – 2002) – sunt destinate realizarii izolatiei conductelor ce sunt amplasate in soluri infestate cu produse petroliere.

2003. Specialistii firmei printr-o colaborare permanenta cu clientii si folosind in acelasi timp cele mai noi materii prime aparute in domeniu (ex: Engage-poliolefine-elastomeri) au introdus in fabricatie un nou sort de benzi – benzile tip EBPM (Agrement Tehnic 001 – 04/ 867 – 2003).

2004. Extindere de sortimente de benzi tip EBPM respectiv PGBPM a condus la obtinerea agrementelor Agrement Tehnic 001 – 04/ 958 – 2004, Agrement Tehnic 001 – 04/ 970 – 2004) .
Ca raspuns la faptul ca in Romania conductele de transport gaze naturale si produse petroliere sunt amplasate in zone foarte variate de relief si implicit de soluri, plecand de la soluri nisipoase, continuand cu zone mlastinoase si ajungand pana la soluri cu sisturi cristaline si chiar stancoase, au aparut materiale speciale pentru protectie mecanica suplimentara: folie preformata de polietilena si compozit epoxidic ranforsat cu tesatura din fibra de sticla .
Acestea sunt folosite la realizarea unor sisteme cu o protectie mecanica excelenta care satisfac cele mai dure conditii:

 • -Folia de polietilena preformata pentru protectie mecanica suplimentara pentru izolarea conductelor ce urmeaza a fi amplasate in zone mlastinoase fara pat de nisip sau conducte ce urmeaza a fi lestate cu mansoane din beton pentru amplasare in zone mlastinoase.
 • -Protectia tip SCE se utilizeaza pentru realizarea izolarii conductelor ce urmeaza a fi trase prin tunele realizate prin foraj dirijat pentru subtraversare de rauri sau sosele.

2005-2006.Preocupati fiind de cresterea calitatii si a fiabilitatii sistemelor
de izolare, SC PRO AUTO realizeaza sistemele de izolare multi–strat (multi-layer coanting system).
Aceste sisteme se caracterizeaza printr-o preluare optima a efectelor datorate dilatarii si contractiilor conductelor metalice asigurand astfel un raspuns optim tuturor tipurilor de solicitari si efecte distructive ale mediului precum si manipularea, depozitarea si transportul conductelor izolate in conditii de maxima siguranta.
De asemenea s-au diversificat sortimentele de benzi tip EBPM cat si PGBM prin largirea gamei de suporturi mecanice – suporturi pe baza de polietilena, PVC, tesaturi din polipropilena. Aceste noi tipuri de benzi satisfac atat din punct de vedere tehnic cat si economic un domeniu foarte mare de aplicatii.

2007-2008. Benzile tip EBPM si PGBPM au fost retestate si reavizate in concordanta cu normativul EN 12068.

Pentru optimizarea sistemelor de protectie si in mod special al punerii in opera in conditii de santier , S.C. Pro Auto Industries a realizat si omologat mansoanele temocontractibile

2009-2013. Extinderea gamei de produse pentru satisfacerea tuturor cerintelor clientilor nostri a condus la cercetarea , omologarea si producerea unui nou sistem de protectie anticoroziva si mecanica , Poliband , sistem cu un domeniu larg de aplicatii cat si la diversificarea grundurilor si masticurilor speciale .
In aceasta perioada utilizarea sistemelor de izolare pe baza de compozit epoxidic ranforsat cu benzi din tesatura de sticla sau din netetesute poliesterica a luat o mare amploare

iconHai să vorbim

Formular de contact

  image

  Adresa

  Bd. Timisoara, Nr. 96B, Sector 6, Bucuresti

  image

  E-mail

  contact@izolatii-conducte.ro

  image

  Telefon

  021 444 32 23
  021 444 32 26