Instalatie aplicare compozite epoxidice

Instalatie multifunctionala pentrurealizare izolatii conducte pe baza de composite epoxidice ranforsate

Instalatia poate fi amplasata in fabricile de producerea tevilor sau in statii specializate de
izolare independente, realizand depunerea sistemelor de izolatie mai sus mentionate pe conducte curatate, in prealabil prin sablare ( SA 2 1/2).

epoxi-instalatie DESCRIERE INSTALATIE

1. ECHIPAMENTE TRANSPORT SI OMOGENIZARE COMPONENTE EPOXIDICE
Acestea asigura omogenizarea separata a componentelor compozitului epoxidic, direct in butoaiele metalice in care au fost livrate, cu ajutorul unor agitatoare actionate cu motoare pneumatice.Transportul fiecarui component in parte, catre pompa dozatoare, se realizeaza la inalta presiune ( p max124 barr), cu cate o pompa actionata pneumatic.

2. ECHIPAMENT DE DOZARE SI POMPARE LA INALTA PRESIUNE
Componentele compozitului epoxidic sunt dozate continuu in raportul prestabilit cu ajutorul unei pompe proportioner avand raportul de amestecare intre 1 si 3.Pompa principala este actionata direct de catre un motor pneumatic.Ratia pompei secundare poate fi modificata cu ajutorul unui dispozitiv de reglare cu vizualizare a ratiei de mixare pe o scala gradata.
Componentele dozate sunt apoi pompate la inalta presiune ( p max 290 barr), catre amestecatorul static, special realizat, in vederea obtinerii unui grad inalt de omogenizare a celor doua componente.

3. ECHIPAMENT APLICARE COMPOZIT PE INTERIORUL CONDUCTEI
Aplicarea compozitului se realizeaza prin pulverizare cu ajutorul unui cap rotativ special, prevazut cu duze de pulverizare, actionat de un motor pneumatic.Deplasarea acestuia pe interiorul conductei este realizata cu un carucior actionat electric, cu viteza variabila.Alimentarea cu amestec compozit a capului de depunere se realizeaza in mod continuu din circuitul de iesire al amestecatorului static, sau discontinuu, cu ajutorul unei pompe de inalta presiune (pmax.280 barr) actionata pneumatic.In acest din urma caz, alimentarea se face discontinuu, cu cantitatile de amestec corespunzatoare timpului de potlife.

4.1 .ECHIPAMENT DE DEPUNERE PRIN IMPREGNARE
Echipamentul realizeaza impregnarea, tensionarea si depunerea controlata a izolatiei pe conducta.
Depunerea compozitului pe suportul polimeric sau din fibra de sticla, se realizeaza intr-o cuva special conceputa, cu suprafete antiaderente, alimentata din circuitul de iesire al amestecatorului static si care asigura impregnarea uniforma a suportului cu compozitul epoxidic

4.2. ECHIPAMENT DE APLICARE COMPOZIT EPOXIDIC PRIN PULVERIZARE
Echipamentul este montat si se utilizeaza impreuna cu dispozitivul de tensionare si ghidare unghiulara a suportului polimeric sau din fibra de sticla.
Debitul amestecului de compozit din circuitul de iesire al amestecatorului static este reglat cu ajutorul unui dozator proportioner cu comanda pneumatica. Depunerea amestecului pe conducta si pe suport este realizata cu ajutorul a patru capete de depunere tip airless.

5. INSTALATIE DE SUSTINERE, ROTIRE SI TRANSLARE A CONDUCTEI
Instalatia realizeaza deplasarea si rotirea concomitenta a conductei, fiind controlata integral de catre calculatorul de proces.Este compusa din doua carucioare ce asigura sustinerea si rotatia conductei prin intermediul unor role reglabile, unul dintre ele fiind cel de actionare.Cele doua carucioare sunt amplasate pe o cale de rulare fiind prevazute cu ghidaje. Solutia implementata permite izolarea unor tevi cu lungimi diferite inclusiv a celor nestandardizate

6. INSTALATIE DE AUTOMATIZARE
Instalatia de automatizare este realizată cu componente standard, programabile şi cu un grad mare de funcţionalitate, astfel încat funcţionalitatea utilajului să poată fi mărită sau modificată odată cu trecerea timpului.Instalatia permite doua regimuri de functionare:regimul MANUAL si AUTOMAT.
In regimul automat, viteza de deplasare a caruciorului este corelata cu viteza de rotire a tevii, functie de parametrii setati initial:diametrul conductei, latimea benzii si viteza de avans. Functie de parametrii setati, instalatia asigura debitul de compozit epoxidic pulverizat prin duze, cu ajutorul unui sistem de comanda- control pneumatic.
Comanda intregului sistem de automatizare se face cu microprocessor dedicat, iar comunicarea dintre operator si sistem este realizata prin touch-screen.