Sisteme aplicabile la rece

BENEFICIUL UTILIZARII TEHNOLOGIEI DE IZOLARE PRO AUTO

SISTEMUL  GAZBAND

 • Suportul mecanic pe baza de Typar care confera o stabilitate a proprietatilor in orice directie cu un modul inalt, o excelenta rezistenta la microorganisme si medii chimice agresive cat si o buna rezistenta la UV.
  Strat anticoroziv pe baza de compozit EPDM + Engage cu proprietati de imbatranire foarte bune si caracteristici dielectrice superioare (rezistivitate electrica de volum Ωm > 1013), precum si caracteristici superioare la  impact , in special la temperaturi joase
 • Adeziv si primer pe baza de termoplaste, cu proprietati puternic adezive si rasini speciale ce confera benzilor cresterea in timp a valorilor de aderenta atat la conducta de otel cat si banda-banda.
 • Antioxidanti si antidegradanti de ultima generatie

SISTEMUL  POLIBAND

 • Este realizat prin depunerea prin metode speciale a unui adeziv tip Hot melt , pe un substrat din polietilena de inalta elasticitate.  Suprafata  adezivata  este protejata cu o banda de protectie din polietilena de joasa densitate siliconata.
 • Prin caracteristicile sale adezivul tip Hot Melt asigura o lipire instantanee pe suprafetele de izolare, realizand o aderenta ridicata ata la nivelul suprafetei metalice cat si al stratului suport din polietilena. Folia din polietilena de inalta elasticitate , realizeaza  o conformare foarte buna cu neuniformitatile suprafetei de izolat.
 • Antioxidantii si anti UV , din componenta foliei de polietilena , confera benzilor Poliband o excelenta stabilitate la radiatiile solare si o foarte buna rezistenta in solurile agresive, asigurand de asemenea si o foarte inalta rezistenta de volum ( tipic 5×1016)

PRINCIPALELE COMPONENTE ALE SISTEMELOR PE BAZA DE BENZI APLICABILE LA RECE

 • Primer – serveste ca strat de aderenta pentru aplicarea benzilor autoadezive tip GAZ-BAND si Poliband pe suprafetele conductelor metalice si ca prim strat de protectie anticoroziva. Se prezinta sub forma lichida, fiind un amestec de elastomeri si rasini in solventi.
 • Mastic – este destinat umplerii spatiilor libere intre diverse imbinari, uniformizarea suprafetelor neregulate precum si la izolarea si protectia anticoroziva a corpurilor cu geometrie neregulata.
 • Benzi de protectie anticoroziva – sunt destinate izolarii mecanizate si manuale a sudurilor, izolarii manuale a tevilor si a rezervoarelor ingropate, cat si a coturilor si a curbelor.
 • Benzi mixte de protectie anticoroziva si protectie mecanica tip EBPM, PGBPM sau PEHM – sunt destinate izolarii conductelor manual sau mecanizat si a rezervoarelor ingropate in soluri dure.
Sistem tip GAZBAND cu benzi Tip PGBPM

Sistem tip GAZBAND cu benzi Tip PGBPM

Sistem tip POLIBAND cu benzi Tip PEHM

Sistem tip POLIBAND cu benzi Tip PEHM

SISTEME RECOMANDATE PE BAZA DE BENZI APLICABILE LA RECE

1. Sisteme tip GAZBAND

Sistemele tip GAZ BAND sunt constituite din

 1. primer (grund 2002)
 2. benzi tip EBPM
 3. mastic pentru uniformizare
 • Benzile tip EBPM sunt benzi sunt benzi triplu strat care asigura o aderenta excelenta cat si pastrarea integritatii sistemului in timpul stocarii,manipularii ,transprtuli si exploatarii in conditii dure. Sistemele formate asigura o foarte buna compatibilitate cu toate sisteme de izolare realizate in fabrica sau pe santier.
 • Utilizarea unui singur tip de banda la realizarea unui sistem de izolare -pe langa faptul ca permite o compactizare optima a sistemului are si avantajul unor beneficii economice pentru aplicator datorita unei productivitatii cu peste 50 % mai crescute cat si posibilitatii minimalizarii stocurilor .
 • Suportul mecanic pe baza de polipropilena (Typar) –care este un material izotrop – confera o stabilitate a proprietatilor mecanice ale benzilor in orice directie cu un modul inalt, o excelenta rezistenta la microorganisme si medii chimice agresive cat si o buna rezistenta la UV.
 • Stratul anticoroziv pe baza de compozit elasomeric cu proprietati de imbatranire foarte bune si caracteristici dielectrice superioare (rezistivitate electrica de volum Ωm > 1013), precum si caracteristici superioare la impact , in special la temperaturi joase
 • Adeziv si primer pe baza de materiale termoplaste termoplaste, cu proprietati puternic adezive si rasini speciale – duc la posibilitatea cresterii in timp a valorilor de aderenta atat la conducta de otel cat si banda-banda.
 • Antioxidanti si antidegradanti de ultima generatie
 • Datorita performantelor deosebite sistemele tip EBPM au obtinut medalia de argint la Targul de inventica din ZAGREB 2009.

A. Sisteme tip GAZBAND pentru conducte ingropate in soluri cu risc scazut de infestare cu produse petroliere

Cod sistem Structura sistem Consum pe m2 de conducta izolata
EBPM-N
(izolatie de tip normal clasa A)
Primer
Banda EBPM 150 cu suprapunere de 1”
O,250 Kg
1,1 m2
EBPM-I
(izolatie de tip intarit
clasa B)
Primer
Banda EBPM 180 cu suprapunere de 1”
O,250 Kg
1,1 m2
EBPM-FI
(izolatie de tip foarte intarit
clasa C)
Primer
Banda EBPM 150 cu suprapunere de 50%
O,250 Kg
2,1 m2

B. Sisteme tip GAZBAND pentru conducte ingropate in soluri cu risc crescut de infestare cu produse petroliere

Cod sistem Structura sistem Consum pe m2 de conducta izolata
PGBPM-N
(izolatie de tip normal clasa A)
Primer
Banda PGBPM  150 cu suprapunere de 1”
O,250 Kg
1,1 m2
PGBPM-I
(izolatie de tip intarit
clasa B)
Primer
Banda PGBPM  180 cu suprapunere de 1”
O,250 Kg
1,1 m2
PGBPM-FI
(izolatie de tip foarte intarit
clasa C)
Primer
Banda PGBPM  150 cu suprapunere de 50%
O,250 Kg
2,1 m2

2. Sisteme tip POLIBAND

Sistemele tip POLIBAND sunt constituite din

 1. primer (grund 2002)
 2. benzi tip PEHM
 3. mastic pentru uniformizare
 • Benzile tip PEHM sunt benzi dublu strat -permitand realizarea de sisteme foarte variate pentru conditii diverse de explatare.
 • Benzile tip PEHM sunt realizate prin depunerea prin metode speciale a unui adeziv tip Hot melt , pe un substrat din polietilena de inalta elasticitate. Suprafata adezivata este protejata cu o banda de protectie din polietilena de joasa densitate siliconata.
 • Prin caracteristicile sale adezivul tip Hot Melt asigura o lipire instantanee pe suprafetele de izolare, realizand o aderenta ridicata ata la nivelul suprafetei metalice cat si al stratului suport din polietilena. Folia din polietilena de inalta elasticitate , realizeaza o conformare foarte buna cu neuniformitatile suprafetei de izolat.
 • Antioxidantii si antidegradantii UV , din componenta foliei de polietilena , confera sistemului de izolare Poliband o excelenta stabilitate la radiatiile solare si o foarte buna rezistenta in solurile agresive cat si caracteristici dielectrice superioare.

A. Sisteme tip POLIBAND pentru conducte ingropate in soluri cu risc crescut de infestare cu produse petroliere

Cod sistem Structura sistem Consum pe m2 de conducta izolata
PEHM-N
(izolatie de tip normal clasa A)
Primer
Banda PEHM 630 cu suprapunere de 50%
O,250 Kg
2,1 m2
PEHM -I
(izolatie de tip intarit
clasa B)
Primer
Banda PEHM 750 cu suprapunere de 50%
O,250 Kg
2,1 m2
PEHM -I
(izolatie de tip intarit
clasa B)
Primer
Banda PEHM 1500 , suprapunere 1”
O,250 Kg
1,1 m2
PEH-FI
(izolatie de tip foarte intarit
clasa C)
Primer
2 starturi de banda PEHM 630 cu suprapunere de 50%
O,250 Kg
4,2 m2
PEH-FI
(izolatie de tip foarte intarit
clasa C)
Primer
Banda PEHM 1500 , suprapunere 50%
O,250 Kg
2,1 m2

Performante ale sistemelor realizate pe baza de benzi aplicabile la rece

Nr. Crt. Mediul agresiv Metoda de determinare conform normei Comportarea sistemelor aplicate pe tronsoane de conducta din otel
0 1 2 3
1. Ceata salina
t = 350C
solutie NaCl 5%
SR ISO 7253 – 95 Dupa 720 ore de expunere, nu se constata deteriorari sau modificari ale benzilor; nu se constata modificari a aderentei benzii de protectie la suprafata-suport a conductei
2. Caldura si umiditate
t = 400C, Ur > 90%
STAS 8393/ 4, 9 – 87 Dupa 720 ore de expunere, nu se constata deteriorari sau modificari ale benzilor; nu se constata modificari a aderentei benzii de protectie la suprafata-suport a conductei
3. Rezistenta la variatii de temperatura
Cicluri:
6 h la t = 400C; Ur > 90%
si
18 h la t = – 250C
STAS 8393/ 14, 27/ -87 Dupa 56 cicluri de expunere, nu se constata deteriorari sau modificari ale benzilor; nu se constata modificari a aderentei benzii de protectie la suprafata-suport a conductei
4. Rezistenta la inghet-dezghet
Cicluri:
4 h la t = + 200C
4 h la t = – 170C
STAS 3518 – 89 Dupa 56 cicluri de expunere, nu se constata deteriorari sau modificari ale benzilor; nu se constata modificari a aderentei benzii de protectie la suprafata-suport a conductei
5. Radiatii UV STAS 10306 – 75 Dupa 30 zile de expunere, nu se constata deteriorari sau modificari ale benzilor; nu se constata modificari a aderentei benzii de protectie la suprafata-suport a conductei
Nr. Crt. Caracteristica U.M. Nivelele de performanta Performante obtinute Metoda de incercare
0 1 2 3 4 5
1.            Rezistenta la impact Nr.  descarcari 0 0 DIN  30 672
 
2. Rezistenta la impact J Clasa stres A 4 EN 12068
Clasa stres B 8
Clasa stres C 15
3. Rezistenta la desprindere catodica mm Max. 6 0 – 2 ASTM G 8 – 79
4. Rezistenta specifica la izolare electrica Ωm2 Clasa stres A 106 EN 12068
Clasa stres B 106
Clasa stres C 108

Produse specifice