Mastic calandrat (TC)

Mastic calandrat TC

Benzile din mastic calandrat TC  sunt recomandate in mod deosebit realizarii protectiilor anticorozive si electrice a corpurilor cu geometrie neregulata  robineti, coturi cu raza mica de curbura, teuri, flanse, racorduri sau la uniformizarea cordoanelor de sudura  a tevilor realizate prin sudura elicoidala sau longitudinala  in cazul realizarii sistemelor de izolare a acestora pe baza de benzi aplicabile la rece .

  • Masticul permite aplicarea ulterioara a benzilor adezive fara sa ramana incluziuni de aer intre straturile de izolatie.
  • Masticul TC este   realizat din amestec de elastomeri ,antioxidanti ,agenti reologici ,  rasini, sarje  si  plastifianti.
  • Masticul TC are o elasticitate ridicata  dar si un caracter plastic-  ceea ce conduce la o mulare deosebita pe orice tip de suprafata.

Caracteristici

Caracteristica Valoare
 Forma de prezentare Role cu latimi cuprinse intre 20-50 mm si grosime intre 1.5-3 mm
Densitate, max g/cm3 1.5
Temperatura de aplicare °C 5 ÷40
Temperatura de utilizare °C -30 ÷ +50

Instructiuni de aplicare

Masticul TC  – numai pe suprafete curate si uscate .

Datorita elasticitatii ridicate benzile din mastic calandrat se aplica cu o usoara tensionare pe suprafata ce urmeaza a fi protejata cu acestea.

In cazul aplicarii pentru nivelarea cordonului de sudura, pe toata lungimea sudurii se aplica de o parte si de alta a cordonului de sudura prin tensionare urmata si de presare  cu o rola antiaderenta din tefon