Instructiuni aplicare mansoane

1. Pregatire suprafetei

manson1Suprafata de aplicare trebuie curatata si uscata. Se curata pana la indepartare : rugina, depunerile, praful sau mizeria, uleiurile, grasimile si alte tipuri de reziduuri. Suprafata pe care se va aplica mansonul termocontractibil se incalzeste in vederea inlaturarii umiditatii de pe aceasta, a topirii adezivului si a usurarii aplicarii acestuia.

2. Aplicarea mansonului

manson2Se utilizeaza un arzator cu propan (sau alt tip de combustibil gazos), sau alte dispozitive de incalzire adecvate .
HTPE C 50 se aplica prin lipirea unuia dintre capete pe partea superioara a zonei de etansare . Se incalzeste suprafata de suprapunere a mansonului pana cand aceasta se muleaza la suprafata conductei. In acest fel se asigura o completa etansare a zonei de suprapunere .Se incepe lipirea mansonului in jurul tevii incepand cu partea centrala pana se ajunge la zona de suprapunere. Aici se realizeaza suprapunerea peste capatul deja lipit pe conducta . Se incalzeste si se lipeste toata suprafata capatului suprapus urmata de lipirea fasiei de capat . Aceasta se lipeste peste zona de suprapunere cu ajutorul flacarii arzatorului , pornindu-se de la un capat si avand grija de a realiza eliminarea bulelor de aer sau a excesului de adeziv cu ajutorul unei role presoare. Mansonul se va conforma pe teava prin incalzire de la centru catre exterior , conformare realizata prin contractia polietilenei din care este realizat. Este necesara incalzire uniforma in timpul aplicarii.