Echipamente inspectie

1. Dispozitive inteligente de inspectie interioara a conductelor

inspectie1

Pot utiliza diferite sisteme de control nedistructiv , cum ar fi : determinarea variatiilor fluxului magnetic, control ultrasonic , etc. Aceste pot fi dotate si cu senzori pentru determinarea geometriei interioare a conductei

1.1 Dispozitiv de inspectie inteligent Ultrascan Duo

inspectie2

Fata de sistemele cu unghi fix al fascicolului ultrasonic care realizeaza detectia unui singur tip de defect la o trecere , acesta poate realiza concomitent detectia si masurarea multiplelor tipuri de defecte Fiecare dintre senzorii controlati de computerul de bord, emite fascicolul utrasonic in 3 directii : perpendicular , stanga si dreapta. Senzorii ultrasonici perpendiculari detecteaza pierderile de metal si pitingul , iar cei laterali fisurile. Prin ajustarea constanta a marimii , puterii si unghiului fiecarui manunchi de senzori se pot masura pierderile interioare si exterioare de metal, defectele interne ale peretelui conductei, precum si fisurile interioare si exterioare ale acesteia. Computerul de bord asigura procesarea si colectarea tuturor datelor .

2. Inspectie suduri

2.1. Control nedistructiv cu ultrasunete

inspectie3

Echipamentul automatic de testare cu ultrasunete a sudurilor simplifica procesul de control , realizand o calitatate superioara a determinarilor efectuate. Sistemul functioneaza in parametrii maximi fara a fi influentat de ctre inteferentele radio. Echipamentul este flexibil , procedura de tastare fiind controlata automat de catre computer.