Echipamente indoire conducte

1. Echipamente indoire conducte

1.1. Echipamente hidraulice pentru indoirea conductelor

indoire1

Destinat indoirii conductelor avand un diametru exterior intre 168 mm si 914 mm.
Acest utilaj de inalta tehnicitate este realizat pentru indoirea conductelor cu grosime mare a peretelui, cat si pentru asigurarea unei productivitati inalte pentru conductele standard.
Centurion asigura o vitexa de indoire a conductelor cu 80 % mai mare decat utilajele standard si o forta de indoire marita cu 30 %.
Functie de cerinte, gamele de dimensiuni sunt: 152 la 508 mm; 406 la 762 mm si 558 la 914 mm.

1.2. Mandrine hidraulice/Mandrine pneumatice pentru indoire capete

indoire2

1.2.1 Mandrine pneumatice pentru indoire capete conducte

Mandrinele pneumatice pentru indoirea capetelor conductelor au fost proiectate pentru a realiza indoirea conductelor avand pereti grosi , cu o productivitate ridicata. Acestea aplica o presiune ridicata asupra peretelui interior al conductei, ramanand in acelasi timp suficient de flexibila pentru a asigura indoirea conductei. Mandrinele PWM se pot deplasa in interiorul conductei pana la urmatoarea zona de indoire cu ajutorul rolelor pivotante care asigura autocentrarea acesteia in conducta. Echipamentele care nu se deplaseza autonom, asigura indoirea tevilor cu diametrul intre : 254 si 508 mm.

indoire3

1.2.2.Mandrine hidraulice pentru indoire capete conducte

Mandrinele hidraulice destinate indoirii capetelor conductelor sunt dedicate realizarii unor indoiri la unghiuri mari pentru conducte cu grosime mare a peretelui acesteia. Este autopropulsata , rotile acesteia asigurand autocentrarea. Designul robust si fiabilitatea deosebita a partilor mecanice conduc la costuri extrem de mici de mentenanta. Domeniul de dimensiuni ale conductelor pentru care se utilizeaza acest tip de mandrine este cuprins intre : 508 si 1524 mm.

2.1. Matrite standard si speciale pentru indoire conducte

indoire4

Matrite standard
Seturi de matrite folosite pentru indoire conducte protejate cu bitum, sau poliuretan extrudat de pana la 4 mm.

Matrite speciale
Sunt utilizate pentru conducte sudate elicoidal, protejate cu epoxi, polietilena sau film din poliuretan. De asemenea pot fi utilizate pentru diametre mici de indoire sau pentru conductele protejate cu spuma poliuretanica.